Opplevelser

GRAND HOTELL « Opplevelser

Med Grand Hotell som base for oppholdet, finnes det en rekke spennende aktiviteter og opplevelser i Flekkefjord og omegn.

La oppholdet i Flekkefjord bli en minnerik opplevelse.

Hollenderbyen-Flekkefjord-Grand-Hotell-Flekkefjord

Foto: Adam Read @visitsorlandet

Hollenderbyen

Hotellet ligger der hvor Hollenderbyen begynner. Hollenderbyen har fått navnet sitt fordi Flekkefjord drev aktiv handel med Nederland på 1500- og 1600-tallet. Blant de viktigste varene var trelast og fiskeprodukter. Mange hollendere bosatte seg også i Flekkefjord.

Dagens koselige bygningsmiljø i Hollenderbyen er mest et resultat av sildefisket på 1800-tallet. Store fangster førte mange fiskere til rikdom, og de bygde hus for pengene.

Visste du at deler av byen Amsterdam i Nederland er anlagt på tømmer fra Flekkefjord, og stein fra Flekkefjord er å finne under storflyplassen Schiphol.

Dresinsykling på Flekkefjordbanen

Sykling på kulturminnet Flekkefjordbanen er en unik opplevelse og aktivitet for familier og grupper. Oppleve hele 17 tunneler i flott natur og variert landskap. Jernbanestrekningen er håndbygd og blir betegnet som et mesterverk i stein.

Sykkelen som brukes kalles dresin, og er en sykkel som er spesiallaget for å brukes på jernbaneskinner. De fleste syklene er tandem-dresiner, og det er plass til to syklende og en voksen eller to barn som passasjerer. Dresinene er allsidige, og det kan tas med rullestoler og barneseter.

Spira-Kultursenter-Grand-Hotell-Flekkefjord

Foto: Adam Read @visitsorlandet

Flekkefjord kultursenter SPIRA

Flekkefjord kultursenter Spira er Flekkefjords stolthet. Her vil det være noe å oppleve for alle og enhver. Du kan dra på konserter, teater, kino og ta en tur innom biblioteket.

Spira stod ferdig i september 2016 og er Flekkefjords storstue. Besøk hjemmesiden for å se på kulturprogrammer og kinoprogrammer.

Flekkefjord Sparebank Arena

Flekkefjord Sparebank Arena er den største av sitt slag i regionen med toppmoderne fasiliteter til fotball, håndball, turn, klatring, squash, volleyball, padeltennis, dansing, badminton, basketball.

Det er absolutt verdt et besøk om du er i Flekkefjord.

Du kan enkelt booke tider til disse forskjellige aktivitetene på www.matchi.se, opprette en konto eller laste ned appen Matchi på din smarttelefon.

Brufjell og brufjellhålene

Turen fra Roligheten opp til Brufjell har flott utsikt helt ytterst mot havet. Brufjellhålene er antakeligvis gravd ut av havet og rullestein før fjellet steg etter siste istid. Et svært sjeldent naturfenomen. Brufjellhålene har blitt den nye, store selfie-spotten i Flekkefjord. De ikoniske fjellformasjonene trekker turister som aldri før.

Dette er et must når du er i Flekkefjord!

Bo på Grand Hotell Flekkefjord – opplev mer